Hoe het uiterlijk van donkere vlekken te wissen

Begint u een ongelijkmatige teint of donkere vlekken op uw gezicht op te merken? Wangen die ooit helder waren, worden nu overschaduwd door vage bruine vlekken? Als deze tekenen van ouderdom en beschadiging door de zon op uw teint verschijnen, is dit het moment om actie te ondernemen om donkere vlekken op uw gezicht te verwijderen. We schetsen enkele van de beste huidverzorgingsingrediënten die u kunt toepassen voor een ongelijkmatige teint, evenals enkele verschillende behandelingen om het uiterlijk van ongewenste donkere vlekken te verbeteren.

Wat zijn donkere vlekken? | ingrediënten | Huidverzorgingsroutine voor donkere vlekken | Professionele spabehandelingen

Wat zijn donkere vlekken?

Volgens Medisch nieuws vandaag, kunnen donkere vlekken overal verschijnen, van licht tot donkerbruin, afhankelijk van de huidskleur van een persoon. Ze variëren in grootte, zijn pijnloos en kunnen overal voorkomen, maar je zult ze meestal zien in gebieden die meer aan de zon zijn blootgesteld. Deze donkere vlekken mogen niet pijnlijk zijn. Factoren zoals huidirritatie als gevolg van acne, harsen en harde scrubs, kunnen ook donkere vlekken veroorzaken. “Donkere vlekken … zijn te wijten aan de overproductie van melanine in de huid door melanocyten”, zegt plastisch chirurg Melissa Doft, MD in ZELF tijdschrift. Deze extra melanine kan worden geactiveerd door hormonen, de zon en veroudering, zegt ze.

Donkere vlekken komen veel voor in de volgende gebieden:

  • rug van de handen
  • gezicht
  • rug
  • schouders

Hoe zich te ontdoen van donkere vlekken: ingrediënten

Nu je begrijpt wat donkere vlekken zijn, volgen hier de belangrijkste ingrediënten om een ​​ongelijkmatige teint te behandelen, gevolgd door een huidverzorgingsroutine en enkele professionele behandelingsaanbevelingen.

Zoethout

Volgens dit medische studie, is zoethoutwortelextract een effectief botanisch ingrediënt om je donkere vlekken te verpakken. Het verbetert donkere vlekken door de productie van melanine te verspreiden en te remmen. Dr. Michele Green, board-gecertificeerde dermatoloog en RealSelf-bijdrager uit New York City, legt uit dat zoethoutwortel twee componenten bevat die verkleuring helpen verminderen, glabridine en liquiritin: “Glabridine helpt bij het omscholen van tyrosinase, een enzym dat melanine produceert dat tot pigmentatie leidt. Liquiritin helpt melanine en pigmentvlekken in de huid af te breken en te verwijderen.” Gecombineerd maken deze twee elementen zoethoutwortel tot een krachtig ingrediënt om pigmentvlekken te verwijderen.

Azelaïnezuur

Een ander natuurlijk ingrediënt, azelaïnezuur, is ook krachtig voor het verwijderen van donkere vlekken. Dit zuur werkt door zowel melanocyten als het tyrosinase-enzym te remmen. Door de aanmaak van pigment aan het begin van het proces af te remmen, stopt dit ingrediënt een ongelijkmatige teint, zoals donkere vlekken, voordat deze begint.

Natuurlijke hydrochinon-alternatieven

Eminence Organics gebruikt de ingrediënten van de Afrikaanse aardappel en taraboom die op dezelfde manier werken als hydrochinon, een chemische verbinding die gewoonlijk wordt gebruikt om de huid op te fleuren. Deze twee ingrediënten werken samen om de ontwikkeling en activiteit van tyrosinase te remmen. Door ervoor te zorgen dat er minder pigment wordt geproduceerd, stoppen deze ingrediënten de voortgang van donkere vlekken.

Vitamine C

Een ander ingrediënt dat je aan je arsenaal wilt toevoegen, is vitamine C. Deze studie toont aan dat is aangetoond dat vitamine C-derivaten “de melaninesynthese verminderen”, een belangrijk proces om het verschijnen van donkere vlekken te verminderen. Deze antioxidant, een populair ingrediënt voor huidverzorging, is niet alleen effectief voor donkere vlekken, maar ook voor een hele reeks oplossingen, van collageenproductie tot rimpelpreventie.

Een huidverzorgingsroutine voor donkere vlekken

Om het uiterlijk van donkere vlekken te wissen, heeft onze directeur productontwikkeling, Colette Lieberman, beveelt de volgende producten aan. Als een reiniger, de Stone Crop Gel Wash bevat stone crop, dat een ongelijkmatige teint verbetert en de huid hydrateert. Het bevat ook kamille om het uiterlijk van de huid te revitaliseren en in evenwicht te brengen, evenals sheaboter om te hydrateren.

U kunt de Stone Crop Hydrating Mist gebruiken, een revitaliserende toner voor alle huidtypes, in het bijzonder de teint met een ongelijkmatige teint. De mist bevat steenvruchtensap dat alle huidtypes hydrateert, evenals lavendel, een kalmerend kruid. Jasmijn voorziet de huid van carotenoïden en vitamine C en P, die ook helpen om een ​​ongelijkmatige teint te krijgen.

Bright Skin Licorice Root Exfoliating Peel pakt de textuur en de huidskleur aan, terwijl melkzuur exfolieert en de verwijdering van dode huidcellen versnelt. Zoethoutwortel en madeliefjesbloesem fleuren uw teint op. Een ander natuurlijk glansmiddel in deze schil is ons natuurlijke hydrochinonalternatief gemaakt met Afrikaanse aardappel en taraboom.

Nu voor het beste deel – maskeren! Wis het uiterlijk van donkere vlekken met de Eight Greens Phyto Masque – Hot. Het bevat een Biocomplex2™, een booster van antioxidanten, co-enzym Q10 en alfaliponzuur om het uiterlijk van uw teint te verbeteren met een dosis warm tintelend gevoel.

Arctic Berry Peel & Peptide Illuminating System is een peeling- en peptidesysteem in drie stappen dat u helpt een stralende huid te krijgen. De set bevat de Arctic Berry Enzyme Exfoliant, de Arctic Berry Advanced Peel Activator en de Arctic Berry Peptide Radiance Cream. Niet alleen zal de helderheid en textuur van uw huid er beter uitzien, maar uw teint zal er ook stralender uitzien.

Voordat je Arctic Berry Peptide Radiance Cream aanbrengt, is de op één na laatste stap om de zichtbaarheid van donkere vlekken te verminderen het aanbrengen van het Citrus & Kale Potent C+E Serum. Dit lichtgewicht serum bevat gestabiliseerde vitamine C (L-ascorbinezuur), een krachtige antioxidant die fijne lijntjes en rimpels helpt verminderen. De toevoeging van bladgroenten (boerenkool, spinazie en broccolispruiten) zorgt voor een formule die rijk is aan antioxidanten voor een jonger uitziende huid.

Professionele spabehandelingen

Soms is het gebruik van de juiste ingrediënten voor je thuisverzorgingsroutine niet voldoende als je last hebt van aanhoudende donkere vlekken. Professionele behandeling krijgen bij uw dermatoloog, spa, of een medispa, kan ook essentieel zijn voor het egaliseren van de huidskleur en het verwijderen van donkere vlekken op het gezicht. Voordat u een behandeling boekt, raden we u ten zeerste aan om uw zorgverlener te raadplegen om te bepalen welke professionele opties het beste passen bij uw huidaandoeningen en huidskleur, evenals uw medische voorgeschiedenis en huidige medicatie. Hier zijn enkele van de meest populaire behandelingen voor het aanpakken van hardnekkige donkere vlekken:

Chemische peelings

Een behandeling waarbij zuur wordt gebruikt om de bovenste huidlagen te verwijderen, a chemische peeling kan effectief zijn bij het behandelen van een ongelijkmatige teint. De behandeling kan verschillende zuren gebruiken, waaronder melkzuur en salicylzuur.

Laserschillen of laserresurfacing

Als Mayo Kliniek legt uit dat laserpeelings gerichte lichtstralen zijn die worden gebruikt om donkere vlekken te verminderen. Er zijn twee soorten laserbehandelingen: ablatief en niet-ablatief. Ablatieve laserbehandelingen verwijderen dunne huidlagen, terwijl niet-ablatieve laserbehandelingen minder invasief zijn en voornamelijk werken om nieuw collageen te stimuleren, wat helpt om een ​​deel van het pigment dat wordt veroorzaakt door schade door de zon te elimineren en de productie van eiwitbouwstenen aan te moedigen.

Intense Pulse Lichttherapie

Dit type niet-ablatieve laserbehandeling is wanneer lichtenergie de huid binnendringt tot waar de melanine ligt. De hitte breekt de pigment die als korstjes naar het huidoppervlak stijgt of via het lymfestelsel wordt geëlimineerd.

Microdermabrasie

Gedurende microdermabrasie, een stroom schurende substantie richt zich op het huidoppervlak en blaast dode huidcellen weg. Omdat de oppervlaktelagen van de huid worden verwijderd, zullen donkere vlekken lichter lijken. Andere voordelen zijn onder meer een snellere celvernieuwing en een verhoogde collageenproductie, wat ook helpt om het uiterlijk van een gezonde, egale huid te stimuleren.

Met al deze behandelingsopties en een huidverzorgingsroutine onder uw riem, weet u nu hoe u donkere vlekken op uw gezicht kunt verwijderen en bent u klaar om het probleem aan te pakken. Welke van de bovenstaande huidverzorgingsproducten of behandelingen werkte het beste voor u? Laat het ons weten in de comments of op social media.

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven in juni 2017.

creditSource link

Mrs-marsha.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart