3 dingen die je niet wist over Monoi

Tahitiaans voor “geurolie”, monoi – uitgesproken als “mah-noy” – is een geurig elixer gemaakt van kokosolie en tiare-bloemen (ook bekend als Tahitiaanse gardenia’s). Hoewel dit hete ingrediënt nog maar recentelijk een buzz opriep in schoonheidskringen, is het al eeuwenlang een schoonheidsproduct in de Stille Zuidzee. Eminence Organics erkende de voedende voordelen van monoi en formuleerde een deel van haar Age Corrective Collection met deze unieke olie. Lees verder om drie gezondheids- en schoonheidsvoordelen van monoi te ontdekken, de geschiedenis van Tahitiaanse monoi en onze huidverzorgingstips voor het toevoegen van dit unieke ingrediënt aan uw huidverzorgingsroutine.

Wat is Monoï? | Monoï’s geschiedenis | Gezondheids- en schoonheidsvoordelen van Monoi | Hoe u Monoi kunt toevoegen aan uw huidverzorgingsroutine?

Wat is Monoï?

Monoï-olie is een oud preparaat dat gemaakt wordt door tiare-bloemknoppen of -bloemblaadjes in kokosolie te weken. Deze geurige olie heeft wortels in eilanden in de Stille Zuidzee, waaronder Tahiti, Samoa, Tonga en de Cook Eilanden. Zo beschrijft het Institut du Monoi het productieproces: “Kokosnoten van de variëteit Cocos nucifera moeten op koraalgrond worden gekweekt en in een volwassen stadium worden geoogst. Tiare-bloemen (Gardenia Taitensis), met de hand geplukt als knoppen, moeten binnen 24 uur na de oogst worden gebruikt. Volgens de lokale traditie moet de maceratie minimaal 10 dagen duren en zijn er minimaal tien Tiare-bloemen per liter geraffineerde olie nodig.” Het proces van het maken van monoi-olie is doorgegeven door generaties van genezers in de Stille Zuidzee. Deze olie wordt gehouden aan strenge productienormen, ontworpen om: het cultureel erfgoed beschermen van monoi-bloesems.

De tiare-plant gedijt in een warm, tropisch klimaat met gedeeltelijke tot volle zon en frequente watergift. De prachtige knoppen bloeien van maart tot november en worden meestal in de schemering geoogst. Alleen al in Frans-Polynesië worden jaarlijks 110 miljoen tiare-bloemen geoogst. Evenzo bloeien kokospalmen in warme klimaten met een overvloed aan zowel zonlicht als regenval. Deze winterharde planten gedijen ook goed op de zandgronden langs de kusten, wat betekent dat de eilanden van de Stille Zuidzee ideaal zijn voor hun groei.

Monoï’s geschiedenis

Hoewel de oorsprong niet helemaal duidelijk is, wordt monoi al meer dan 2000 jaar door Pacific Islanders gebruikt, waardoor het een belangrijke culturele betekenis heeft in de hele regio. Traditioneel werd deze lichtgewicht, amberkleurige olievloeistof gebruikt bij religieuze ceremonies om heilige voorwerpen te zuiveren, als geneeskrachtig middel om veelvoorkomende kwalen te verlichten en als een veelzijdig schoonheidsingrediënt om huid en haar te verzachten.

De belangrijkste ingrediënten van Monoi spelen een cruciale rol in verschillende Polynesische culturen. De tiarebloem wordt bijvoorbeeld al duizenden jaren gebruikt in de Polynesische kruidengeneeskunde. Tiare-bloemen worden ook gezien in de mythologie van de regio. Volgens de Tahitiaanse legende, zou de tiare-bloem zijn gemaakt door Atea, de oceanische god van de schepping, en Tane, de god van schoonheid. Bovendien worden deze prachtige bloesems beschouwd als een symbool van de mensen en culturen in de regio.

Net als de monoibloesem speelt kokosnoot een belangrijke rol in culturen in de Stille Zuidzee. Verschillende groepen hebben vertrouwd op kokosnoot als bron van voedsel, olie, hout en vezels. Kokosnoot is ook een onderdeel van de overlevering van de regio, met name in de legende van Sina en de paling, wat de oorsprong van de eerste kokospalm verklaart. Versies van deze legende worden verteld via Samoa, Tonga, Fiji en door de Māori in Nieuw-Zeeland.

Gezondheids- en schoonheidsvoordelen van Monoi-olie

Wat maakt dit ingrediënt zo uniek? Hier zijn drie primaire gezondheids- en schoonheidsvoordelen van monoi-olie voor uw huid, haar en gezondheid:

1. Hydrateert diep je huid en haar

Monoï is een verzachtende en beschermende olie die de huid diep hydrateert zonder haar van haar natuurlijke oliën te ontdoen. De mensen in de Stille Zuidzee gebruiken monoï-olie al lang als vochtinbrengende crème voor het hele lichaam om hun huid te beschermen tegen agressieve omgevingsfactoren zoals de intense tropische zon en het opdrogende zoute water van hun omgeving.

In meer recente jaren, monoi’s hydraterende en beschermende eigenschappen zijn een gewild product in de schoonheids- en huidverzorgingsindustrie. Dr. Whitney Bowe vertelt Huffington Post-stijl: “Monoi-olie bevat kokosolie, waarvan is aangetoond dat het enorme hydraterende voordelen heeft voor huid en haar. De essentiële vetzuren in kokosolie, zoals laurinezuur, kunnen haarbeschadiging herstellen en de glans vergroten.”

2. Vertraagt ​​tekenen van veroudering

Er is een reden dat culturen in de Stille Zuidzee hun monoi-schoonheidsgeheimen van generatie op generatie hebben doorgegeven. Door uw huid te verzorgen met het krachtige elixer, kunnen de zichtbare tekenen van veroudering worden geminimaliseerd. Omdat de basis van monoi kokosolie is, zit deze ongelooflijke superfood boordevol antioxidanten zoals Vitamine E en ferulinezuur, die krachtige verouderingsbestendige eigenschappen hebben. Vitamine E en ferulazuur helpen zelfs om de effecten van schade door vrije radicalen te neutraliseren. Veel omgevingsstressoren zoals UV-stralen, hitte en zonlicht stellen de huid allemaal bloot aan vrije radicalen, die fijne lijntjes en rimpels veroorzaken.

3. Verzacht en herstelt de droge huid

Een van de belangrijkste voordelen van monoï-olie is het verzachtende effect dat het heeft op de reactieve en chronisch droge huid. Deze multifunctionele Tahitiaanse olie wordt traditioneel gebruikt in de Polynesische geneeskunde om de droge, schilferige huid te kalmeren die verband houdt met gevoeligheid en specifieke aandoeningen. Volgens Healthline.com, “Monoi-olie kan ook werken als een ontstekingsremmer die symptomen van bekende huidaandoeningen, waaronder eczeem en contactdermatitis, kan verminderen.” De tiare-bloemen die in monoi worden gebruikt, bevatten een hoog gehalte aan methylsalicylaat en laurinezuur, ingrediënten die bekend staan ​​om hun kalmerende en herstellende eigenschappen.

Hoe u Monoi kunt toevoegen aan uw huidverzorgingsroutine?

Bij Eminence Organics gebruiken we monoï om de huid diep te hydrateren, de stevigheid te verbeteren en de zichtbare tekenen van veroudering te vertragen. Hier zijn een paar huidverzorgingsproducten waarin dit luxueuze ingrediënt is verwerkt:

Heb je huidverzorgingsproducten met monoi geprobeerd? Zo niet, ervaar dan deze ultra hydraterende monoï-geïnfuseerde producten en verschillende behandelingen op een Eminence Organics Spa Partner bij u in de buurt. We zouden graag van je horen! Stel ons je vragen over monoi in de reacties hieronder en neem deel aan het gesprek op sociale media.

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven in juni 2015.

creditSource link

Mrs-marsha.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart