Probiotische huidverzorging: wat is het en waarom zou je het moeten gebruiken?

Als het gaat om gezondheid en welzijn, duiken probiotica op allerlei onverwachte plaatsen op. Misschien wel het meest onverwachte? Als huidverzorgingsingrediënt. Hoewel we weten dat probiotica gunstig zijn voor de darmgezondheid, is het waar dat ze ook goed zijn voor de huid? Hoe helpen ze je huid eigenlijk? Lees verder om alles te weten te komen over probiotische huidverzorging, bronnen van de beste probiotica voor de huid en waarom je het nodig hebt in je routine.

Wat zijn probiotica? | Zijn probiotica goed voor u? | Drie bronnen van probiotica | Het advies van een schoonheidsspecialiste

Wat zijn probiotica?

Kortom, probiotica zijn “goede bacteriën” die cruciaal zijn voor het balanceren van de “slechte bacteriën” in het lichaam. Zoals gezegd door WebMD: “Probiotica zijn levende bacteriën en gisten die goed voor je zijn, vooral voor je spijsvertering.” Probiotica worden als heilzaam beschouwd omdat ze kunnen helpen bij het opnieuw bevolken van goede bacteriën die verloren kunnen gaan door een dieet, medicatie of bepaalde gezondheidsproblemen. De balans tussen goede en slechte bacteriën kan een impact hebben op de gezondheid van je huid.

Veelvoorkomende bronnen van probiotica zijn gefermenteerd voedsel, waarvan yoghurt een van de meest bekende is, maar ook zuurkool, miso, kombucha en zelfs augurken! Wanneer we het hebben over de voordelen van probiotica, verwijzen we meestal naar de darmflora die bestaat uit: honderden micro-organismen die ervoor zorgen dat uw metabolische activiteiten gezond en effectief blijven. Probiotica kunnen echter ook worden gebruikt om huidaandoeningen te helpen genezen.

Zijn probiotica goed voor u?

Simpel gezegd, probiotica zijn micro-organismen die een goede gezondheid helpen bevorderen, vooral in uw spijsverteringsstelsel. Naast het verbeteren van de spijsvertering, bevorderen ze: gezonde bloedsuikerspiegel en hormoonspiegels, helpen bij het reguleren van uw stofwisseling en geven uw immuniteit een boost.
Probiotica pakken ook een stoot uit in huidverzorging. De Amerikaanse Academie voor Dermatologie stelt, “[Probiotics] het is aangetoond dat het helpt bij een helderdere huid, verminderde huidgevoeligheid, roodheid en ontsteking … U ziet mogelijk ook minder fijne lijntjes en rimpels en een verhoogde elasticiteit.”

Drie bronnen van probiotica

Deze vriendelijke bacteriën komen van nature voor in uw spijsverteringskanaal, maar zijn ook te vinden in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, supplementen en zelfs in huidverzorgingsproducten. Als u overweegt te profiteren van de gezondheids- en schoonheidsvoordelen van probiotica, zijn hier drie bronnen:

1. Probiotische supplementen

Vanwege de stijgende populariteit van probiotica als gezondheidsproduct, zijn supplementen gemakkelijk te vinden – en zijn ze een handige manier om uw ‘goede bacteriën’ binnen te krijgen. Je kunt deze supplementen vinden in natuurvoedingswinkels, drogisterijen en zelfs supermarkten.

Interessant feit: een gezond darmkanaal herbergt meer dan 100 biljoen vriendelijke bacteriën. Om deze micro-organismen op peil te houden, moet een effectieve aanvullende dosis nuttige bacteriën minstens 5-30 miljard levensvatbare bacteriën per dag bevatten.

2. Probiotica in voedsel

Als supplementen niet jouw ding zijn, kun je overwegen om probiotische voedingsmiddelen in je dieet op te nemen. Voedsel zoals yoghurt, kimchi, zuurkool en miso zitten allemaal boordevol gezonde bacteriën.

Interessant feit: Zuurkool is niet alleen extreem rijk aan gezonde levende culturen, maar kan ook helpen bij het verminderen van allergiesymptomen. Bovendien is dit zuurkool is rijk aan vitamine B, A, E en C.

3. Probiotica in huidverzorging

Terwijl dieet Van probiotica is vastgesteld dat ze bepaalde darmproblemen helpen in evenwicht te brengen, en wetenschappelijke studies ondersteunen dat ze ook gunstig kunnen zijn voor de huid. Specifiek wordt aangenomen dat probiotische producten het microbioom op de huid in evenwicht brengen.

Als internationale opvoeder Brian Goodwin legt uit: “Het huidoppervlak herbergt een delicate balans van micro-organismen, zoals bacteriën en andere microben. Deze mix van levende organismen staat bekend als het microbioom”, dat de huid verdedigt tegen omgevingsfactoren en schade.
Maar als goede organismen worden overtroffen door schadelijke bacteriën, raakt het microbioom uit balans. Dit kan de huidbarrièrefunctie verstoren, waardoor uw huid kwetsbaar wordt voor uitdroging of irritatie.

Actuele probiotica kunnen helpen de bacteriën in evenwicht te brengen die verband houden met aandoeningen zoals acne en eczeem. Het is aangetoond dat acne een van de meest veelbelovende aandoeningen is om te behandelen met lokale probiotica, omdat bacteriële onbalans en ontsteking bijdragen aan bepaalde soorten acne. Het toepassen van probiotica voor acne-gebieden kan helpen om eventuele opflakkeringen te verzachten en om de natuurlijke bacteriële en vochtbalans van de huid te normaliseren, waardoor deze kan worden “reset”.

Hoewel er zoals altijd veel doe-het-zelf-recepten voor probiotische gezichtsmaskers zijn, raden we af om je eigen keukenbrouwsels te maken. Dit komt omdat het aanbrengen van producten op uw huid die bedoeld zijn voor voedselconsumptie, vaak enorm variëren in hun niveaus van heilzame ingrediënten en concentraties. Veel probiotische voedingsmiddelen bevatten bijvoorbeeld ingrediënten zoals citroen en azijn. Hoewel zuren huidvriendelijk kunnen zijn, kunnen de soorten zuren in voedingsmiddelen de huid irriteren en extreme lichtgevoeligheid en zelfs ernstige chemische brandwonden veroorzaken. Vooral als je te maken hebt met een huidaandoening zoals acne of eczeem waarbij de huid al rauw en pijnlijk kan aanvoelen, vermijd dan zelfgemaakte oplossingen. Zoek in plaats daarvan naar professionele probiotische huidverzorgingsproducten die voldoen aan de branchebrede veiligheidseisen.

Probiotische huidverzorgingsproducten zijn het meest effectief wanneer ze kunnen worden ingemasseerd of kunnen worden aangebracht om door de huid te worden opgenomen. Hierdoor kunnen de probiotica de vochtbarrière positief beïnvloeden en de huid in balans brengen. Afhankelijk van je huidtype en zorgen, heb je misschien niet voor elke stap van je huidverzorgingsroutine probiotica nodig en geef je er misschien de voorkeur aan om het slechts in een paar gebieden op te nemen. Als je bijvoorbeeld een droog huidtype hebt en last hebt van wat eczeem of een vlekje, is het gebruik van een probiotisch gezichtsmasker eenmaal per week een uitstekende optie. Als je een vette huid hebt die vaker onzuiverheden probeert te behandelen, kan het opnemen van probiotica in je dagelijkse reiniging en hydratatie – evenals een wekelijks gezichtsmasker – de slechte bacteriën die mogelijk bijdragen aan puistjes in evenwicht brengen.

Het advies van een schoonheidsspecialiste

Voor meer aanbevelingen vroegen we Eminence Organics Lead Skin Care Trainer Natalie Pergar om haar mening over probiotische huidverzorging te delen voor een recente In The Mix-video.

Natalie deelt enkele geweldige aanbevelingen voor thuisverzorging over het gebruik van probiotische huidverzorging. Enkele van onze favoriete afhaalrestaurants:

  • Probiotica komen uit de natuur en helpen bij het balanceren van goede en slechte bacteriën in het lichaam.
  • Probiotica kunnen afkomstig zijn van een supplement of gefermenteerd voedsel, maar zijn ook te vinden in huidverzorgingsproducten om het microbioom van de huid in evenwicht te brengen.
  • In de huidverzorging heeft deze goede en slechte bacteriebalans invloed op de vochtbarrière van de huid.
  • Omdat 60% van onze huid uit water bestaat, willen we ervoor zorgen dat onze huid gezond blijft met uitgebalanceerde hydratatieniveaus.
  • Alle huidtypes en alle huidaandoeningen kunnen onze Clear Skin probiotische producten gebruiken.

De Clear Skin Probiotic Cleanser is geweldig voor gecombineerde tot vette huidtypes, met een zacht schuimende werking die zorgt voor een super schoon, poriënverstrakkend effect. Deze reiniger is ook genoemd door Oprah Daily als een van de 15 beste gezichtswassingen voor een probleemhuid!

Voor mensen met een gecombineerd tot vet huidtype kan de Clear Skin Probiotic Moisturizer over een serum worden aangebracht. Als je een normale tot droge huid hebt, breng dit dan als serum aan onder je vochtinbrengende crème.

Het Clear Skin Probiotic Masque kan direct op de huid worden aangebracht voor gecombineerde tot vette types, en is fantastisch te mengen met een beetje water of ons Stone Crop Masque voor mensen met een normale tot droge huid.

Met de geweldige tips en uitleg van Natalie hopen we dat je vertrouwen hebt in het uitproberen van probiotische huidverzorging. Gebruik je al Eminence Organics Clear Skin producten? Zweer je door probiotica in je dieet op te nemen? We horen graag van je. Laat ons uw mening weten in de opmerkingen of neem deel aan het gesprek op sociale media.

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven in april 2019.

creditSource link

Mrs-marsha.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart