Voordelen van hotstone-massage in de spa

Heb je hotstone-massage in je lijst met behandelingen opgenomen? Voor cliënten die veel pijn of ongemak hebben, kunnen regelmatige sessies geweldige resultaten opleveren voor spierontspanning en stressvermindering. Deze behandeling is ontspannend, verzorgend en diep rustgevend, maar het kan voor veel kuurtherapeuten onbekend zijn. Laten we eens kijken wat hotstone-massagetherapie is en wat de voordelen zijn van deze service voor klanten die behandelingen willen ontdekken die verder gaan dan de klassieke massage.

Wat is een hotstone-massage? | Wat te verwachten tijdens een hotstone-massage | Huidverzorgingsproducten voor hotstone-massage

Wat is een hotstone-massage?

Volgens Healthline.com, hotstone-massage is een soort therapie die is ontworpen om spieren te ontspannen en spanning los te laten. Het verschilt van de traditionele methode omdat het het gebruik van stenen combineert met massage, meestal een waarbij Zweedse technieken zijn verwerkt. Gladde, platte stenen worden verwarmd tot tussen de 110-130 graden Fahrenheit en op de doelgebieden geplaatst. De meest gebruikte stenen zijn rivierstenen van basalt, die glad worden afgesleten en warmte goed overbrengen en vasthouden. Wanneer u deze stenen gebruikt, is het uw doel om lichte druk uit te oefenen op uw cliënt om spanning en pijnverlichting te bieden. Door hete stenen op belangrijke punten op het lichaam van de cliënt te plaatsen, moedigt u hun spieren aan om spanning los te laten, wat leidt tot een betere massage-ervaring. Leg aan uw klanten uit dat de extra voordelen van hete stenen hen zullen helpen zich meer ontspannen te voelen, met minder stress en spierpijn.

De voordelen van een hotstone massage erbij betrekken:

 • Pijnstilling
 • Verlichting van spierspanning
 • Verhoogde circulatie
 • Ontspanning
 • Verhoogde penetratie van diepe weefselmassage
 • Betere houding
 • Drukvermindering
 • Slaapondersteuning

Alvorens deze behandeling aan een cliënt aan te bieden, dienen zij een gedetailleerd formulier in te vullen zodat u hun gezondheidsprofiel, inclusief het gebruik van medicatie, begrijpt. Lijden ze aan chronische pijn, verwondingen? Hebben ze recente behandelingen gehad, waaronder andere verwarmde massages? De Amerikaanse Vereniging voor Massagetherapie adviseert: “Als een klant gedurende de dag meerdere services ontvangt in een spa, is één verwarmde behandeling in een tijdsbestek van zes uur een acceptabele richtlijn om te volgen.”

Hotstone-massage is niet voor iedereen weggelegd. Het wordt niet aanbevolen voor mensen die:

 • suikerziekte
 • Hartziekte
 • Hoge bloeddruk
 • Zenuwschade
 • Een auto-immuunziekte

Of wie:

 • zijn zwanger
 • Gebruikt u medicijnen die het bloed verdunnen of zintuiglijke gewaarwordingen blokkeren?
 • De menopauze ervaart (de behandeling kan opvliegers veroorzaken)

Wat te verwachten tijdens een Hotstone-massage

Nu u overweegt om uw klanten hotstone-massages aan te bieden, gaan we dieper in op hoe u deze behandeling kunt uitvoeren. Wanneer u alleen aan de nek en schouders werkt, duurt een sessie ongeveer 60 minuten. Plan voor een volledige lichaamsbehandeling 90 minuten in.

De eerste stap is het opwarmen van de stenen in een professionele steenverwarmer, een apparaat dat speciaal voor deze taak is ontworpen. Breng vervolgens olie aan op uw cliënt, zodat de huid zacht is. Je plaatst de stenen meestal strategisch langs de ruggengraat. Je kunt ze ook op de handpalmen, voeten, borst, gezicht en zelfs tenen leggen. Het gewicht en de warmte van de stenen ontspannen de spieren om een ​​diepere druk tijdens de massage mogelijk te maken, waardoor u de spanning van gespannen spieren kunt verlichten en de cliënt kunt profiteren van diepe weefselmassages. Zoals de American Massage Therapy Association zegt: “Hotstone kan worden gebruikt met verschillende massagemodaliteiten, waaronder Zweedse massage, en kan ook op het lichaam van de cliënt worden geplaatst.”

Wanneer de spieren van de cliënt ontspannen zijn, gebruik dan extra olie om het lichaam te masseren, zowel met als zonder de stenen. Gebruik glijdende bewegingen over de nek, rug, armen en benen. Technieken kunnen lange slagen, kneden, rollen, tikken en cirkelvormige bewegingen omvatten. Tijdens de sessie zullen de hartslag, ademhalingsfrequentie en lichaamstemperatuur van de cliënt fluctueren afhankelijk van de temperatuur van de hete stenen. Leg uw cliënt uit dat deze reacties normaal zijn tijdens een hotstone-massage. Moedig klanten aan om onmiddellijk met u te communiceren als de stenen te warm of te koud zijn, als de druk te hoog is of als de plaatsing van de stenen oncomfortabel is.

Huidverzorgingsproducten voor hotstone-massage

Hoewel het belangrijkste voordeel van een hotstone-massage uit de hitte is in plaats van huidverzorgingsproducten, heeft Eminence Organics Product Support Representative Nadira Kavanagh suggereert dat huidverzorgingsproducten de voordelen van deze service kunnen versterken.

“We raden het gebruik van onze lichaamsoliën aan, zoals de Apricot Body Oil of de Stone Crop Body Oil voor de beste slip en glijden,” zegt Nadira. De abrikozenpitolie, druivenpitolie en jojoba-olie zorgen ervoor dat de huid ongelooflijk zacht en glad aanvoelt. Abrikozenpitolie bevat veel vitamine A, C en E, waardoor de huid glad en elastisch aanvoelt. Druivenpitolie biedt hydraterende effecten, terwijl jojoba-olie voedt en hydrateert.

Geformuleerd met arnica, is de Stone Crop Body Oil perfect voor massages. Deze hydraterende lichaamsolie combineert steengewas, rozenbottelolie en avocado-olie om de huid te hydrateren. Voor beide oliën een geschikte hoeveelheid voor massage afgeven en deze voor het aanbrengen in uw handen opwarmen.

Gaat u hotstone-behandelingen opnemen in het servicemenu van uw spa? Deel uw ervaringen met deze behandeling in de reacties hieronder en neem deel aan het gesprek op sociale media. U kunt hier ook lezen hoe u een Eminence Organics Spa Partner kunt worden.

creditSource link

Mrs-marsha.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart