4 tekenen dat uw huid uitgedroogd is en hoe u dit kunt verhelpen?

Voelt uw huid schilferiger en gevoeliger aan dan normaal? Is uw natuurlijke uitstraling van uw teint verdwenen? Als dit klinkt als de toestand van uw huid, kan deze uitgedroogd zijn. Dit zijn de belangrijkste tekenen van een vochtarme huid en onze aanbevelingen om dit te verhelpen.

Wat is het verschil tussen een droge en gedehydrateerde huid? | 4 tekenen van een vochtarme huid | Hoe een gedehydrateerde huid te herstellen?

Wat is het verschil tussen een droge en gedehydrateerde huid?

Een droge en vochtarme huid vertoont veel van dezelfde tekenen en symptomen, maar ze zijn eigenlijk heel verschillend. Hier is een kort overzicht van hoe deze twee huidverzorgingsproblemen verschillen:

Droge huid

Een droge huid wordt geclassificeerd als een huidtype en wordt geërfd via uw genetica. Skin Inc definieert een droog huidtype als een type dat vatbaar is voor onvoldoende productie van de natuurlijke oliën van de huid. Bovendien kan een droge huid in verband worden gebracht met hormonale onevenwichtigheden of een traag werkende schildklier. Dit kan de talgproductie van uw huid remmen, wat bijdraagt ​​aan een droge en matte teint. Hoewel je droge huidtype niet kan worden veranderd vanwege genetische factoren, kun je het uiterlijk verbeteren door producten met olie aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen.

Uitgedroogde huid

Een vochtarme huid daarentegen is een huidaandoening. Het wordt veroorzaakt door externe elementen (weers- en seizoensveranderingen), ongezonde voeding (gebrek aan verse producten) en levensstijlkeuzes (alcohol- of cafeïneconsumptie). Al deze factoren verminderen het vochtgehalte van uw huid, wat resulteert in een minder soepel uiterlijk. Een belangrijke conclusie is dat uitdroging wordt gekenmerkt door een gebrek aan water – niet door olie; zelfs vette huidtypes kunnen uitgedroogd raken. Gelukkig is een vochtarme huid tijdelijk en kan deze worden verlicht met een combinatie van plaatselijke behandelingen en veranderingen in levensstijl.

4 tekenen van een vochtarme huid

Weet je niet zeker of je last hebt van uitdroging of uitdroging? Hier zijn vier veelbetekenende tekenen dat je een vochtarme huid hebt:

1. Jeukende huid

Ben je ooit teruggekomen van een skivakantie of een dag op het strand en had je een niet aflatende behoefte om te krabben? Externe elementen zoals wind en extreme temperatuurveranderingen kunnen vocht uit de buitenste laag van je huid wegzuigen, wat een strak, jeukend gevoel veroorzaakt. Dit gaat vaak gepaard met schilfering, ongeacht de hoeveelheid olie op het huidoppervlak.

2. Verhoogde gevoeligheid

Een van de grootste gevolgen van een vochtarme huid is een verhoogde gevoeligheid. Wanneer de vochtbarrière van uw huid is verstoord, kan deze zichzelf niet goed beschermen tegen invloeden van buitenaf omgevingsstressoren. Als gevolg hiervan kunnen irriterende stoffen zoals bacteriën en vervuiling de buitenste laag binnendringen, waardoor symptomen zoals roodheid, jeuk en irritatie verergeren.

3. Doffe huid

Ziet uw huid er over het algemeen dof en vermoeid uit? Uitdroging beïnvloedt het vermogen van uw huid om essentiële functies uit te voeren, zoals celvernieuwing. Zonder voldoende hydratatie laat uw huid zijn buitenste laag niet vaak genoeg los en hopen dode cellen zich op het oppervlak op. Dit draagt ​​bij aan verstopte poriën, congestie en een matte teint.

4. Fijne lijntjes en rimpels

“Knijp zachtjes in de huid op de wang. Als het lijkt alsof je fijne lijntjes hebt, ben je uitgedroogd”, adviseert huidverzorgingsexpert Joanna Vargas. Een vochtarme huid vertoont vaak versnelde tekenen van veroudering; in tegenstelling tot lachrimpels of kraaienpootjes, verschijnen deze rimpels als een netwerk van kleine, driehoekige fijne lijntjes.

Hoe een gedehydrateerde huid te herstellen?

Laten we, voordat we een huidverzorgingsroutine schetsen, eerst enkele andere levensstijltips bekijken die u kunnen helpen.

1. Vermijd cafeïne en alcohol

Cafeïne en alcohol zijn twee van de ergste boosdoeners voor een vochtarme huid. Beide stoffen zijn diuretica die de gezondheid van uw huid in gevaar brengen door het watergehalte uit te putten. En alcohol verdubbelt door de productie van het hormoon vasopressine te belemmeren, dat essentieel is voor rehydratatie. Als u zich niet kunt voorstellen de dag door te komen zonder uw ochtend latte, vrees dan niet: de algemene consensus is dat één tot twee kopjes koffie per dag en een glas alcohol in de avond is in orde.

2. Beste producten voor een vochtarme huid

Om een ​​vochtarme huid te herstellen, moet je je huidverzorgingsroutine aanpakken en uw algehele gezondheid. Dit betekent van binnenuit hydrateren en uitdroging lokaal behandelen.

3. Koop een luchtbevochtiger

Mogelijk moet u vocht aan de lucht toevoegen en de airconditioner uitschakelen. Luchtbevochtigers zijn meestal erg stil en werken op de achtergrond om water te verdampen met behulp van een verwarmingselement. Ze vormen stoom die in de lucht wordt afgevoerd, waardoor vocht en vocht ontstaat om mensen met een vochtarme huid te helpen.

4. Sla harde gezichtsscrubs over

Exfoliëren is een goede manier om een ​​doffe, vochtarme teint op te fleuren, maar voor een vochtarme huid raden we aan om zanderige scrubs die de huid kunnen irriteren te vermijden. Een gezonde huid heeft 25 dagen nodig om zichzelf op natuurlijke wijze te vernieuwen, en een vochtarme huid duurt nog langer. Een goede exfoliatie versnelt de celvernieuwing van de huid door dode cellen van het oppervlak af te werpen om de nieuwe, gezonde cellen eronder te onthullen. We hebben een zachtere exfoliërende optie aanbevolen hieronder in de huidverzorgingsroutine.

Een gedehydrateerde huidverzorgingsroutine

Om de vochtarme huid te herstellen, moet u uw huidverzorgingsroutine en uw algehele gezondheid aanpakken. Dit betekent van binnenuit hydrateren en uitdroging lokaal behandelen.

1. Wassen met een zacht reinigingsmiddel en lauw water

De beste manier om de vochtarme huid te reinigen is met een zachte reiniger en lauw water. Kies reinigingsmiddelen die vrij zijn van agressieve chemische toevoegingen en kunstmatige geurstoffen die de huid kunnen ontdoen van heilzaam vocht en gevoeligheden kunnen verergeren. Bij Eminence Organics kiezen we alleen de beste biologische ingrediënten en houden we onze huidverzorging vrij van schadelijke chemicaliën zoals toegevoegde parabenen, vaseline, minerale oliën, propyleenglycol en natriumlaurylsulfaat. Om de vochtarme huid te reinigen, raden we aan een product zoals Wildflower Cleansing Balm of Stone Crop Cleansing Oil te gebruiken, die onzuiverheden zachtjes wegsmelten, de huid hydrateren en geen residu achterlaten.

2. Breng een essentie aan

Een huidverzorging die je niet wilt overslaan – vooral als je een vochtarme huid hebt – is een essentie. Dit K-beauty-nietje maximaliseert de hydratatie, vult vocht aan en beschermt de huid tegen de uitdrogende effecten van omgevingsstressoren. Facial essences zitten boordevol diep hydraterende en antioxidantrijke ingrediënten die wonderen verrichten voor de vochtarme huid. Neem als voorbeeld onze Birch Water Purifying Essence. Deze lichtgewicht essence bevat sneeuwpaddenstoel en reishi-paddenstoel om de huid te hydrateren en hydrateren en de uitdrogende en verouderingseffecten van vrije radicalen te neutraliseren.

3. Gebruik een hyaluronzuurserum

Hyaluronzuur is uiterst effectief bij het aanvullen van de vochtarme huid. Als bevochtiger helpt dit wonderingrediënt vocht te binden en vast te houden, waardoor de huid zacht en kussend blijft. Volgens ELLE, heeft hyaluronzuur het vermogen om tot zes liter water vast te houden en “werkt het als een magneet voor vocht, waardoor uw cellen er zoveel mogelijk van vasthouden, zodat uw huid gehydrateerd, vol en gezond aanvoelt en er gehydrateerd uitziet.” Bij Eminence Organics voegen we botanisch hyaluronzuur toe aan diep hydraterende serums zoals ons Strawberry Rhubarb Hyaluronic Serum en Firm Skin Acai Booster-Serum.

4. Gebruik een zachte exfoliant

Zoals eerder vermeld, vermijd harde scrubs die kralen of suiker bevatten. Kies in plaats daarvan voor een zachte exfoliant zoals onze Strawberry Rabarb Dermafoliant, die rijst- en kikkererwtenmeel gebruikt om vlokken en dode huidcellen voorzichtig weg te poetsen. Aardbei is een natuurlijke reiniger en samentrekkend middel dat salicylzuur bevat. Salicylzuur exfolieert en verwijdert onzuiverheden om het uiterlijk van de huid op te fleuren en de poriën te verkleinen.

5. Bescherm de buitenste laag van je huid

De jury is benieuwd of het drinken van acht glazen water per dag de hydratatie van je huid drastisch zal verbeteren. dermatoloog Joel Schlessinger vertelt Reader’s Digest: “De hele dag door aan water nippen is geweldig voor je lichaam, maar deze hydratatie bereikt je huid pas echt als je extreem uitgedroogd bent.” De sleutel is om te voorkomen dat water je huid verlaat door de vochtbarrière intact en gezond te houden. Een van de beste manieren om dit te bereiken is met een plaatselijke behandeling zoals onze Marine Flower Peptide Night Cream. Deze rijke formule bevat botanische peptiden (van rijstproteïne), wat betekent dat het plantaardig en natuurlijk afgeleid is. Jojoba-olie houdt vocht vast en voorkomt transepidermaal vochtverlies, dus u kunt een verandering in uw huid verwachten met een gehydrateerd, steviger uiterlijk.

We raden ook onze Lotus Detoxifying Overnight Treatment aan, die jojoba-olie gebruikt om vocht vast te houden en transepidermaal waterverlies te voorkomen.

Is je huid droog of uitgedroogd? We horen graag uw levensstijl of huidverzorgingstips en -trucs om uw huid er op zijn best uit te laten zien. Vertel het ons in de reacties hieronder en neem deel aan het gesprek op sociale media.

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in maart 2016.

creditSource link

Mrs-marsha.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart