Peptiden voor de huid: hoe bestrijden ze het uiterlijk van rimpels?

Hier is een popquiz: wat zijn peptiden en hoe gaan ze samen met rimpels? Soms klinken buzzingrediënten in huidverzorging als mysterieuze bijproducten van een wetenschappelijk experiment op de middelbare school. Voordat u uw biologiehandboek tevoorschijn haalt, hebben we een eenvoudige gids over deze natuurlijk voorkomende ingrediënten. Hier is je handige spiekbriefje over de voordelen van peptiden, waarom ze werken en hoe ze rimpels verminderen.

Waarom krijg ik rimpels? | Wat zijn peptiden? | De voordelen van peptiden in huidverzorging

Waarom krijg ik rimpels?

Heb je je ooit afgevraagd wat er met de huid gebeurt als je rimpels ziet? De huid bestaat uit drie lagen bestaande uit de epidermis, dermis en hypodermis. In de dermis vind je collageen, het belangrijkste structurele eiwit dat ondersteuning en elasticiteit naar de huid. Collageen kan worden gezien als de “baksteen en mortel” van onze huid en fungeert ook als een bouwsteen voor botten, gewrichten, tanden, spieren, gewrichten en bindweefsel. Maar naarmate we ouder worden, produceren we er steeds minder van, waardoor de huid dunner wordt en kwetsbaarder en gevoeliger wordt. Naast het natuurlijke verouderingsproces kan collageenverlies ook worden veroorzaakt door leefstijlfactoren zoals roken, beschadiging door de zon of een slecht voedingspatroon. Volgens Medisch nieuws vandaagervaren vrouwen een dramatische vermindering van de collageensynthese na de menopauze. Het is normaal om op de leeftijd van 60 jaar een aanzienlijke afname van de collageenproductie te ervaren.

Dus, waar passen peptiden in? Wanneer collageen afbreekt, vormt het peptiden die de huid signaleren om nieuw collageen te produceren. Door extra signalering toe te passen peptiden via huidverzorgingsproducten “signaleren” we de huidcellen in feite om meer collageen aan te maken. Als cruciale stap in het collageenproductieproces zorgen peptiden voor een steviger en soepeler uiterlijk van de huid. Lees verder voor een diepgaand onderzoek naar de definitie van peptiden en hoe peptiden kunnen helpen bij het aanmaken van collageen.

Wat zijn peptiden?

Als ThoughtCo legt uit:: “Een peptide is een molecuul dat bestaat uit twee of meer aminozuren die met elkaar verbonden zijn door peptidebindingen.” Omdat eiwitten ook uit aminozuren bestaan, vraagt ​​u zich misschien af: wat is dan het verschil tussen peptiden en eiwitten? Peptiden bevatten tussen de twee en 50 aminozuren, terwijl eiwitten meer dan 50 bevatten. Eiwitten zijn in wezen grote peptiden (polypeptiden genaamd) die uit meerdere peptide-eenheden bestaan; ze zijn veel langer en structureel complexer dan hun kleinere tegenhangers. Dus hoewel alle eiwitten peptiden bevatten, bevatten geen peptiden eiwitten. Omdat collageen, elastine en keratine cruciaal zijn voor een gezonde huid, zijn peptiden, die een rol spelen bij de aanmaak van deze eiwitten, ook cruciaal voor het behoud van de gezondheid van uw huid.

De voordelen van peptiden in huidverzorging

Er zijn veel soorten peptiden (denk aan honderden), maar als het gaat om huidverzorgingsproducten, zijn er een paar belangrijke spelers om naar te streven. Eminence Organics Lead Skin Care Trainer Natalie Pergar zegt dat er specifiek twee zijn die zij als de meest effectieve beschouwt: signaalpeptiden en neuropeptiden. Zoals we al hebben geleerd, activeren signaalpeptiden de natuurlijke processen van het lichaam om de eiwitten met een langere keten opnieuw op te bouwen om collageen te vormen om het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes te minimaliseren. Neuropeptiden daarentegen werken op spierniveau om de overdracht van signalen van de zenuwen naar de gezichtsspieren te blokkeren.

Zoals Natalie beschrijft: “Een belangrijk verschil tussen peptiden en andere schoonheidsingrediënten is dat peptiden harmonieus samenwerken met de natuurlijke lichaamsprocessen. Andere ingrediënten kunnen de huid ten goede komen, maar kunnen geen reactie in het lichaam veroorzaken – vitamine C zal bijvoorbeeld antioxidanten leveren, maar het lichaam is niet in staat om zelf vitamine C aan te maken. ”

Als u de voordelen van peptiden wilt ervaren, onze Marine Flower Peptide Collection maakt gebruik van plantaardige peptiden en mariene bloementechnologie. De peptiden in deze collectie zijn van nature afgeleid van sacha inchi en rijstproteïne, ontworpen om te profiteren van onze natuurlijke collageenopbouwprocessen om het uiterlijk van stevigheid en elasticiteit in onze huid te vergroten. Het Marine Flower Peptide Serum en de Marine Flower Peptide Eye Cream bevatten ook een Smart Collagen+ Complex, een huidverzorgingsingrediënt geformuleerd met dierproefvrij collageen, natuurlijke plantaardige peptiden en duurzaam gewonnen zoet- en zoutwateralgen. Het Smart Collagen+ Complex en krachtige plantaardige peptiden geven je huid het aanzien van meer kracht, elasticiteit en soepelheid, terwijl geavanceerde algenextracten het uiterlijk van stevigheid versterken en langdurige hydratatie bieden, die beide de natuurlijke vorming van rimpels minimaliseren.

Met deze spoedcursus zijn we er zeker van dat je klaar bent om je collectie peptide huidverzorgingsproducten uit te breiden. Gebruik jij ze al in je huidverzorgingsroutine? Of zijn er andere huidverzachtende ingrediënten waar je de voorkeur aan geeft? Laat het ons weten in de reacties hieronder of op social media.

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven in april 2015.

creditSource link

Mrs-marsha.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart